Medelijden door 'trieste' situatie Van Ginkel: 'Het doet bijna pijn aan je ogen'

Medelijden door 'trieste' situatie Van Ginkel: 'Het doet bijna pijn aan je ogen'

16-11-2023 07:25
28

Wim Kieft heeft erg te doen met Marco van Ginkel. Eerstgenoemde stelt dat de Vitesse-aanvoerder zijn oude niveau vanwege fysieke beperkingen, waarmee hij vrijwel zijn hele carrière heeft lopen stoeien, niet meer kan aantikken. 

"Wat is Vitesse slecht, hè Wim", aldus René van der Gijp bij de pocast KieftJansenEgmondGijp. Hij doelt daarmee op de huidige achttiende plaats van de Arnhemmers. "Laat Cocu blij zijn dat hij daar weg is. God wat is het daar slecht. Het is echt vreselijk, die vliegen er gewoon uit", vervolgt Van der Gijp, waarna Kieft zich mengt in het gesprek. 

"Weet je wat ik ook wel triest vind", aldus de oud-spits. "Die Van Ginkel heeft niet heel veel te vertellen. Het is niet een heel boeiende persoonlijkheid, maar tien of twaalf jaar geleden was dat écht een goede voetballer. Die jongen heeft alleen maar blessures gehad. Bij Chelsea, bij AC Milan... Hij heeft zó veel pech gehad. Dan doet het bijna pijn aan je ogen als je hem ziet lopen. Meer kan gewoon niet."

Van Ginkel had afgelopen zaterdag ook nog een negatieve hoofdrol tijdens de 1-3 nederlaag van Vitesse tegen sc Heerenveen. De Oranje-international kreeg halverwege de tweede helft een rode kaart. Na zijn vroegtijdige exit liepen de Arnhemmers al snel tegen een achterstand aan.