Sturing snel nieuwe trainer Vitesse, mogelijk ook op vaste basis

VI: Vitesse gaat Sturing snel presenteren, 'aannemelijk' dat hij seizoen afmaakt

19 november om 11:48
Laatste update: 19 november om 13:39

Vitesse gaat op korte termijn de nieuwe en tijdelijke technische staf presenteren. Dat meldt Voetbal International, nadat De Gelderlander daar zaterdag al melding van maakte. Edward Sturing wordt, aanvankelijk op interim-basis, de nieuwe trainer. 

Benjamin Schmedes, de technisch directeur van Vitesse, zal zijn gesprekken snel afronden, aldus VI. De verwachting is dat de nieuwe staf van Vitesse dan ergens begin volgende week wordt aangekondigd. Sturing wordt hoofdverantwoordelijke. Allereerst (en wederom) als interim-trainer, maar wellicht wordt dat een vaste samenwerking. 'De afspraak die Schmedes nu met Sturing maakt is dat er in december verder gekeken wordt', is te lezen. 

In het geval dat Vitesse voor het begin van het jaar geen positief nieuws krijgt inzake het slepende overnameproces, dan 'lijkt het aannemelijk' dat Sturing het seizoen afmaakt in Arnhem. De huidige nummer achttien van de Eredivisie kon niet al te veel kanten op qua nieuwe trainers, aangezien het niet in staat is om een fors salaris te betalen. 

Sturing zal zijn nieuwe periode als trainer van Vitesse beginnen met een uitwedstrijd tegen Ajax, volgende week zaterdag. Vitesse heeft momenteel acht punten, evenveel als nummer zeventien FC Volendam.