'Ik ben ook net vader geworden, maar ik zou nooit bedanken voor Oranje'

'Ik ben ook net vader geworden, maar ik zou nooit bedanken voor Oranje'

20-11-2023 08:15 Laatste update: 08:24
39

Anderhalf jaar zat er tussen zijn 60ste en 61ste interland. Maar voor Stefan de Vrij, die indruk maakte tegen Ierland (1-0), is dat geen probleem. Hij zou nooit bedanken voor het Nederlands elftal.

De Vrij heeft geen moeite gehad met zijn reserverol, ook al speelt hij natuurlijk liever. "Daarin hoop ik ook een voorbeeld te zijn. Ik blijf altijd positief en hard trainen", vertelt de 31-jarige verdediger van Internazionale in De Telegraaf. "Voor mij staat beter worden altijd op één. Ik wil mezelf later nooit iets hoeven te verwijten, omdat ik er altijd alles uit heb gehaald."

Wedden

Meer odds

"Ik heb veel geduld moeten hebben, maar ik heb altijd een positieve instelling en kom altijd met een lach hier binnen", vervolgt De Vrij na zijn basisplek tegen Ierland. "Als je de kans krijgt, moet je laten zien dat je er klaar voor bent en dat de trainer op mij kan bouwen. Daarom was deze wedstrijd heel belangrijk om te laten zien dat je erbij hoort. Ik denk dat ik al met al op een goede wedstrijd terug kan kijken."

De gedachte om te bedanken voor Oranje, zoals Luuk de Jong, Vincent Janssen en Jordy Clasie de laatste tijd deden, speelt niet bij De Vrij. "Dat zou ik nooit doen. Ik vind het nog te leuk. Ik begrijp hen wel. Ik ben ook net vader geworden, dan snap je hen ook wel. Maar iedereen staat daar anders in. Voor mij is dat geen optie."