Bayern wil grote slag slaan met clubiconen: 'Contractverlengingen aanstaande'

Bayern wil grote slag slaan met clubiconen: 'Contractverlengingen aanstaande'

20 november - 12:07 Laatste update: 18:55
4

Bayern München zal binnenkort aan de slag gaan met de contractbesprekingen van Thomas Müller en Manuel Neuer, zo meldt het Duitse Kicker. Bayern zou geen haast hebben als het gaat om de verlengingen, al lopen de contracten van beide spelers in de zomer van 2024 af.

De topclub uit München hanteert het beleid dat de contracten van spelers van 30 jaar of ouder slechts met één jaar worden verlengd. Het is dan ook aannemelijk dat Müller (34) en Neuer (37) zich één seizoen langer zullen binden aan Bayern. De situatie van de doelman zou een stuk eenvoudiger zijn vergeleken met die van Müller. De aanvallende middenvelder zou niet tevreden zijn met zijn reserverol bij Der Rekordmeister.

Na de eerste seizoenshelft zullen de gesprekken tussen de club en Neuer plaatsvinden. Tot die tijd zal de ontwikkeling van de keeper worden gemonitord en afgewacht. Beide partijen zijn optimistisch en de kans is groot dat de doelman ook volgend seizoen onder de lat staat bij Bayern.

Naast Neuer zou ook Müller langer bij de Duitse grootmacht moeten blijven. Het clubicoon heeft moeite zich te schikken naar een plek op de reservebank, maar toont toch zijn professionaliteit. Hij kan naar verluidt de redenen wel begrijpen, vooral vanwege zijn leeftijd. Zijn waarde, voornamelijk als leider, blijft echter onbetwist. Daarom is Bayern optimistisch dat de samenwerking na het EK zal worden voortgezet.