Geen 'corrigerend vermogen' in Oranje: 'Simons zou op z'n flikker moeten krijgen'

Geen 'corrigerend vermogen' in Oranje: 'Simons zou op z'n flikker moeten krijgen'

20 november - 20:49 Laatste update: 20:54
58

Ronald Waterreus vindt dat Xavi Simons wakker geschud moet worden. De oud-doelman is niet onder de indruk van wat de speler van RB Leipzig tot dusver laat zien in het Nederlands elftal, dat in zijn ogen 'corrigerend vermogen' ontbeert. 

"We kunnen wel zeggen dat we vroeger allemaal beter waren, maar dat is natuurlijk flauwekul", aldus Waterreus, waarna Rondo-tafelgenoot Marco van Basten inbreekt. "Maar we waren wel mondiger." De oud-doelman knikt vervolgens instemmend. "Het is wel zo. Je ziet heel weinig corrigerend vermogen. Zo'n jongen (Simons, red.) heeft eigenlijk een interland (tegen Ierland, red.) min of meer voor zichzelf weggegooid."

Simons speelde tegen Ierland (1-0) zijn tiende interland. De aanvaller wist ook die wedstrijd niet tot scoren te komen. Ook slaagde hij er nog niet in een assist te geven. "Zou hij op zijn flikker moeten krijgen?", vraagt presentator Wytse van der Groot aan Waterreus. "Tuurlijk, daar is toch niks mis mee? Er zegt toch niemand dat hij niet kan voetballen? Alleen als hij zo elke interland gaat doen, dan heb je er nu niet zoveel aan. Het komt ook allemaal wel, maar er moeten ook mensen zijn die zeggen: die bal vliegt er straks wel een keer in."

Van Basten is van mening dat er op dit moment geen spelers zijn die Simons daarop aan durven te spreken. "Die zijn er eigenlijk niet. De enige die dat zouden moeten zeggen zijn De Vrij of Van Dijk." Dinsdagavond zal moeten blijken of bondscoach Ronald Koeman Simons een nieuwe kans op zijn eerste interlanddoelpunt geeft. Dan speelt Oranje de uitwedstrijd tegen Gibraltar