Eredivisie-topscorer overtuigde niet direct: 'Eerst was het echt hélemaal niks'

Eredivisie-topscorer overtuigde niet direct: 'Eerst was het echt hélemaal niks'

21-11-2023 19:40
6

In het seizoen 2020/21 groeide Giorgos Giakoumakis uit tot de grote sensatie van de Eredivisie, maar toenmalig teamgenoot Danny Post had dat niet direct verwacht. De huidige captain van Almere City weet nog goed dat de Griekse spits niet bepaald overtuigde in zijn eerste weken bij VVV-Venlo.

Drie jaar geleden maakte Giakoumakis goal na goal in de Eredivisie. In het slot van de competitie stokte zijn doelpuntenproductie ietwat, maar uiteindelijk werd de Griek toch topscorer met 26 treffers. Dat terwijl 'zijn' VVV degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. "Ik heb hem laatst nog even gesproken", vertelt Post over zijn oud-teamgenoot bij Fresia & Milan parkeren de bus.

"Ik weet nog, toen hij kwam: in de eerste week en de eerste twee oefenwedstrijden was het echt hélemaal niks. Ik weet niet of hij zich dat nog herinnert, maar ik dacht toen echt: wat is dit?", gaat Post verder. "In het begin kijk je: oké, een nieuwe spits. Is het wat en wat kan hij?"

"Volgens mij appte een vriend hem toen een keer: hoe gaat de voorbereiding? Ik zei: goed, maar we hebben nu een spits... Ik moet dat nog maar zien. Zo ging dat toen. Daarna scoorde hij meteen drie keer, uit bij Emmen. Dat ging het hele seizoen zo door. Toen stuurde diezelfde vriend me een keer een bericht: dat heb je wel goed gezien, met die spits", besluit Post lachend.