Koningskoppel Alvarez-Gimenez helpt Mexico aan halve finale van Nations League

22-11-2023 08:35
24

Edson Álvarez (ex-Ajax) en Feyenoord-spits Santiago Gimenez hebben in de nacht van dinsdag op dinsdag een groot aandeel geleverd in de overwinning van Mexico op Honduras. Mexico dwong dankzij het tweetal een verlenging af, waarna de kwartfinale van de Nations League uiteindelijk na strafschoppen werd gewonnen.

Mexico wist wat het te doen stond tegen Honduras: winnen, mét minimaal twee doelpunten verschil. De Mexicanen verloren de eerste kwartfinalewedstrijd namelijk met 2-0 van Honduras. Het begin was goed voor de ploeg van bondscoach Jaime Lozano, die ook een basisplaats over had voor PSV'er Hirving Lozano. Vlak voor rust zorgde Luis Chávez voor de 1-0. De 2-0 liet echter heel erg lang op zich wachten.

Tot het aanbreken van de elfde minuut van de verlenging. Giménez, die het duel begon als wisselspeler, kopte een afgeslagen lange bal voor de voeten van Álvarez. De middenvelder van West Ham United gleed op zijn beurt de 2-0 binnen, waarmee een verlenging werd afgedwongen. Honduras moest daarin verder met tien man, na een rode kaart voor Denil Maldonado.

Na 120 minuten stonden er strafschoppen op het menu. Mexico was daarin, mede dankzij een trefzekere Gimenez, beter. Het land heeft zich nu geplaatst voor de halve finale van de CONCACAF Nations League, een toernooi dat de Mexicanen niet eerder wisten te winnen.