Nederlandse avonturen met Adebayor in Turkije: 'Toen begonnen spelers te vechten'

Nederlandse avonturen met Adebayor in Turkije: 'Toen begonnen spelers te vechten'

23-11-2023 09:56 Laatste update: 11:06
8

Ben Rienstra heeft in zijn tijd in Turkije wel een aantal hele bizarre dingen meegemaakt. Zo vertelde hij een aantal anekdotes in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. Rienstra speelde onder andere met Emmanuel Adebayor en had te maken met vijf (!) trainerswissels in een jaar.

"Adebayor was toen al wat oud ja", vertelt Rienstra in #DD over de periode met Adebayor bij Kayserispor. "Hij deed in die tijd niet zo heel veel meer. Alleen als hij iets deed, dan was het ook wel zo goed. Constant die bal bij zich houden, dan kom je er gewoon niet aan bij hem. Technisch is hij ook zo goed. Adebayor kon daar ook niet fatsoenlijk over straat. Daar is zo veel passie, emotie en voetbalgekte."

Rienstra kreeg ook veel mee van de gekte die soms bij de clubleiding van Turkse teams zit. "We hadden toen vijf trainers in één jaar. We hebben één coach gehad die maar elf dagen bij ons zat. Kwam hij met een heel assistententeam en na een 1-1 gelijkspel moest hij weer weg. We hadden tactisch getraind en ineens vlak voor de wedstrijd haalt hij er vijf uit en zet hij er vijf nieuwe spelers in. In de rust begon er een vechtpartij tussen de spelers en daarna hebben we de trainer nooit meer gezien."

Volgens Rienstra was er daarna een onduidelijke periode bij Kayserispor. "Daarna hadden we geen trainer en moesten we een paar dagen zelf de training leiden. Je verstaat het ook niet allemaal, dus je weet niet direct wat er aan de hand is."

Luister #DoneDeal met Rienstra over het laatste transfernieuws op Spotify of kijk de aflevering hieronder op YouTube!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #DoneDeal de podcast (@donedealpodcast)