FC Groningen sluit kind van de club per direct in de armen: 'Veel kwaliteit'

FC Groningen sluit kind van de club per direct in de armen: 'Veel kwaliteit'

23-11-2023 14:06
22

FC Groningen heeft Nick Bakker in de armen gesloten. De 31-jarige centrale verdediger trainde sinds de voorbereiding al mee met de selectie van Dick Lukkien en is nu fit genoeg om een contract te tekenen tot het einde van het seizoen, meldt de Trots van het Noorden.

Bakker doorliep de gehele jeugdopleiding van Groningen, waarvoor hij in 2012 debuteerde. Destijds kwam hij niet verder dan zes optredens in de hoofdmacht. Bij FC Emmen beleefde de linksbenige mandekker zijn definitieve doorbraak in het betaald voetbal. Voor die club speelde hij bijna 150 wedstrijden. Hij kwam daarna nog uit voor sc Heerenveen en beleefde een kortstondig avontuur in Saudi-Arabië.

Nu keert Bakker terug op het oude nest, al trainde hij al enige tijd mee. "Ik ben fit en als alles goed gaat zit ik vrijdag voor het eerst bij de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen FC Eindhoven", zegt hij op de clubsite. "Dat is heel mooi nieuws. Ik heb er hard voor gewerkt, eindelijk is het zover. Ik begon in de voorbereiding en heb wat kleine tegenslagen gehad, maar het voelt hartstikke goed om fit te zijn. Hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen."

Lukkien omschrijft de geboren Groninger als een cultuurbewaker. "Hij moest van ver komen door de zware blessure die hij heeft gehad. Je zag wel dat zijn lichaam moest worden opgebouwd, maar het lijkt nu helemaal goed te gaan. De laatste weken staat hij er erg goed voor. Je ziet dat hij heel veel kwaliteit heeft."

Volgens Lukkien is Bakker in meerdere opzichten een aanwinst. "Hij heeft bewezen dat hij een hele betrouwbare verdediger is die met ruimte in de rug kan spelen en erg comfortabel is in de opbouw. Dat zijn belangrijke voorwaarden en ingrediënten die wij kunnen gebruiken."