Betekenis van 'Dick' Lukkien volgens Van Veen mogelijk oorzaak van Schots relletje

Betekenis van 'Dick' Lukkien volgens Van Veen mogelijk oorzaak van Schots relletje

23-11-2023 17:40 Laatste update: 17:43
21

Kevin van Veen heeft donderdag nogmaals teruggeblikt op zijn opzienbarende interview met The Scottish Sun en denkt dat er een misverstand is ontstaan toen hij sprak over zijn trainer Dick Lukkien. De voornaam van de FC Groningen trainer heeft in Schotland immers een andere betekenis. 

Van Veen wordt voor de camera van RTV Noord gevraagd hoe het kan dat het Schotse medium sprak over een conflict tussen Van Veen en Lukkien, terwijl zowel speler als trainer dat hebben ontkend. "Kan het zijn, met betrekking tot die woorden die jij dan zogenaamd met de trainer gehad zou hebben, dat ze iets verkeerd hebben geïnterpreteerd? Dat jij hem bij de voornaam noemde, en dat zij dachten dat je iets anders bedoelde?", luidt de vraag van de verslaggever. 

"Dat is eigenlijk wel een goeie, dat zou zomaar kunnen", antwoord de spits, die afgelopen zomer overkwam van Motherwell. "Dat ik zei van: trainer, onze Dick. Onze Dick, die stelt me niet op en ik ben heel erg boos. Daarom hebben ze misschien gedacht dat ik hem een lul vond. Dat zal het dan wel zijn, want ik heb verdel heel veel respect voor de trainer."

Ook Lukkien werd donderdag geconfronteerd met het mogelijke Dick-misverstand. "Ik ben regelmatig in Engeland geweest bij Gerard Wiekens, een vriend van mij die daar speelde, bij manchester City, en toen noemde ik mezelf altijd Richard. Ik snap wel dat als je een voornaam hebt in Nederland als Dick, dat dat niet een hele lekkere naam is in Engeland."