Kane schiet Bayern met 18e Bundesliga-treffer langs FC Köln en naar koppositie

Kane schiet Bayern met 18e Bundesliga-treffer langs FC Köln en naar koppositie

24-11-2023 22:22
12

Bayern München heeft vrijdagavond een sobere zege geboekt bij FC Köln. Het werd 0-1 voor Der Rekordmeister. Harry Kane maakte scoorde, en bracht zijn seizoenstotaal daarmee naar achttien. 

Bij Bayern ontbrak Matthijs de Ligt in de selectie. De Nederlander viel eerder deze maand geblesseerd uit tijdens de bekerblamage bij FC Saarbrücken. Met Dayot Upamecano en Kim Min-Jae in als centraal duo begon de formatie van trainer Thomas Tuchel goed aan het duel met Köln, dat inmiddels laatste staat in de Bundesliga

Bayer produceerde in de 20e minuut een snelle counter. Leroy Sané stuitte in eerste instantie op doelman Marvin Schwäbe, maar de rebound was een eitje voor Kane. De Engelsman heeft nu al achttien doelpunten gemaakt in de Bundesliga. In de Champions League was hij ook al vier keer trefzeker voor de Duitse grootmacht. 

Bayern slaagde er in het restant van de wedstrijd niet meer in om te scoren, maar zelf gaf het ook nauwelijks iets weg. Door de overwinning is het in ieder geval voor even koploper in Duitsland. Naaste achtervolger Bayer Leverkusen komt zaterdagmiddag in actie tegen Werder Bremen.