Fraaie assist Aké niet genoeg voor City: Liverpool neemt punt mee uit Manchester

25-11-2023 15:26
30

Manchester City was op weg naar een overwinning op Liverpool na een fraaie assist van Nathan Aké, maar niets bleek uiteindelijk minder waar. Dankzij Trent Alexander-Arnold nemen The Reds een punt mee uit het Etihad Stadium.

Bij het treffen tussen City en Liverpool stond de koppositie op het spel. Bij de thuisploeg verscheen Aké aan de aftrap, Virgil van Dijk begon in de basis bij de bezoekers. Ryan Gravenberch en Cody Gakpo vielen in de tweede helft in bij Liverpool. Man City kreeg na tien minuten spelen al een aardige kans: doelman Alisson leverde de bal zo in, maar Phil Foden pakte het cadeautje niet uit.

Daarna kreeg zowel City als Liverpool nog een goede kans, waarna de bal na een half uur spelen in het net lag: Aké pikte de bal op de helft van Liverpool op, speelde twee tegenstanders uit en bediende Haaland vervolgens. De Noor bleef ijskoud en prikte de bal in de verre hoek. Dat leverde de 1-0 en een jubileumgoal op voor Haaland: het was namelijk zijn vijftigste Premier League-treffer, na 48 wedstrijden.

De goal deed de ploeg van Pep Guardiola zichtbaar goed, want Manchester City bleef de bovenliggende partij in het Etihad Stadium. In de 68ste minuut dacht Rúben Dias de wedstrijd te beslissen, nadat Alisson mis zat bij een corner. De scheidsrechter keurde de goal echter af wegens licht contact met Manuel Akanji, waardoor Liverpool in leven bleef.

In de fase die volgde ging Liverpool nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. The Reds werden steeds wat sterker en werden tien minuten tijd beloond voor het harde werken: met een goede knal maakte Trent Alexander-Arnold de gelijkmaker, waar Guardiola zichtbaar van baalde. Dat leverde nog een interessant slot van de wedstrijd op.

De spanning zat er namelijk tot de laatste minuut in, maar uiteindelijk bleef het gelijk. Man City blijft daardoor voor nu de koploper van de Premier League, maar het gat met Liverpool blijft beperkt tot één punt. Arsenal kan later op zaterdag de lachende derde worden: als The Gunners op bezoek bij Brentford winnen, gaan zij aan kop in Engeland.