Ajax walst over Vitesse heen, scoort vijf keer en meldt zich in linkerrijtje

Ajax walst over Vitesse heen, scoort vijf keer en meldt zich in linkerrijtje

25-11-2023 22:57 Laatste update: 26-11-2023 02:37
205

Ajax staat na de vernederende achttiende plaats van eerder dit seizoen weer in het linkerrijtje van de Eredivisie. Hekkensluiter Vitesse was geen partij in de Johan Cruijff ArenA: 5-0.

Ajax miste Josip Sutalo en Brian Brobbey door blessures, maar hun gemis deed zich amper voelen. Binnen drie minuten kwamen de Amsterdammers al op voorsprong. Jorrel Hato zette een aanval op en rondde die zelf af. Vier dagen na zijn debuut in het Nederlands elftal maakte de zeventienjarige verdediger dus ook zijn eerste goal in Ajax 1.

Hato is de jongste doelpuntenmaker voor Ajax in de Eredivisie sinds Ryan Gravenberch. Er waren twaalf spelers nog jonger dan de verdediger toen zij hun eerste competitiegoal voor Ajax maakten.

Het antwoord van Vitesse liet niet lang op zich wachten, maar spits Saïd Hamulic had pech dat zijn beauty werd afgekeurd vanwege buitenspel. Dat bleek niet onomstotelijk uit de VAR-beelden, maar de vlag was omhoog en wegens gebrek aan tegenbewijs werd de beslissing niet teruggedraaid. Meteen daarna kreeg Vitesse een nieuwe dreun, toen Kristian Hlynsson de bal op een presenteerblaadje kreeg van Kenneth Taylor.

In de tweede helft liep Ajax vervolgens uit naar een ruime overwinning. Dominik Oroz (eigen goal), Chuba Akpom en uitblinker Taylor maakten de goals voor de ploeg van trainer John van 't Schip, dat naar de achtste plek stijgt en dus weer in het linkerrijtje van de Eredivisie staat.

Vitesse blijft hekkensluiter, nadat vorige week Phillip Cocu het veld ruimde voor interim-trainer Edward Sturing. Met name in de tweede helft toonden de Arnhemmers bitter weinig beterschap.