Kritiek op 'moordaanslag' Hilgers: 'Ontsnapte aan vroeg einde van z'n carrière'

Kritiek op 'moordaanslag' Hilgers: 'Ontsnapte aan vroeg einde van z'n carrière'

27-11-2023 09:20 Laatste update: 09:46
101

Hugo Borst is niet te spreken over de 'moordaanslag' van Mees Hilgers tijdens FC Twente - PSV. De verdediger beging een forse overtreding op PSV'er Hirving Lozano en kreeg daarvoor, na ingrijpen van de VAR, een rode kaart. 

Hilgers liet door een slechte aanname de bal van zijn voet springen en probeerde met een tackle te voorkomen dat Hirving Lozano hem de bal af kon snoepen. Dat resulteerde in een flinke overtreding op het scheenbeen van de Mexicaan, die het uitschreeuwde van de pijn. Borst kan er met zijn hoofd niet bij dat scheidsrechter Allard Lindhout in eerste instantie geel trok voor de charge. 'Hoe kan je de ernst van zo'n overtreding missen?', vraagt de analist zich af in het Algemeen Dagblad

Volgens Borst ging het om 'een moordaanslag' op de benen van Lozano. 'Gelukkig corrigeerde de VAR de arbiter en werd het alsnog rood.' Het incident deed Borst denken aan Go Ahead Eagles-speler Niels Kokmeijer, over wie op ESPN een documentaire te zien is. Door een dubbele beenbreuk kwam zijn voetbalcarrière in 2004 abrupt ten einde, na een harde trap van Spartaan Rachid Bouaouzan. 'Lozano ontsnapte dit weekend aan een vroeg einde van zijn loopbaan, omdat hij niet 'vast stond' maar in beweging was', is het oordeel van Borst.