Slot bevestigt aanstaande komst assistent: 'Er zijn allemaal vinkjes gezet'

Slot bevestigt aanstaande komst assistent: 'Er zijn allemaal vinkjes gezet'

27-11-2023 14:41 Laatste update: 15:48
24

Feyenoord-trainer Arne Slot bevestigt dat de Rotterdammers dicht bij het aantrekken van Etiënne Reijnen zijn. De 36-jarige voormalig verdediger, die in Rotterdam-Zuid de rechterhand van Slot moet worden, is nu nog technisch directeur bij SC Cambuur.

Sinds het plotselinge vertrek van Marino Pusic, die hoofdtrainer van Shakhtar Donetsk werd, is Feyenoord op zoek naar een nieuwe assistent-trainer. Reijnen zal naast John de Wolf en Sipke Hulshoff assistent worden. "Er moeten nog een aantal details overeengekomen worden. De kans is heel groot dat hij gaat komen", vertelt Slot op het persmoment richting het Champions League-duel met Atlético Madrid.

"Ik heb er goed over nagedacht, zoals je mag verwachten. Een belangrijk criterium is dat je iemand die je nu aantrekt, middenin het seizoen, goed moet kennen. Dat je dus niet opnieuw moet beginnen en iemand eerst moet leren kennen. Daarnaast kijk je ook naar kwaliteit, niet geheel onbelangrijk. Ik denk dat Etiënne een zeer talentvolle trainer is." Slot en Reijnen kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd bij PEC Zwolle.

"Het is niet voor niets dat zijn vorige trainer, Dick Schreuder - die ik hoog heb zitten - hem al vijf à zes maanden elke dag belt - ik chargeer - of hij mee wil naar Spanje (CD Castellón, red.). Dat zegt dat Etiënne een heel talentvolle trainer is." Slot legt uit dat Reijnen door zijn jonge leeftijd ook 'de kleedkamer' makkelijk kan bereiken. "Wat mij betreft allemaal vinkjes die zijn gezet om hem aan te trekken."