Smit slaat hard terug naar rvc Volendam: 'Laat me niet voor leugenaar uitmaken'

Smit slaat hard terug naar rvc Volendam: 'Laat me niet voor leugenaar uitmaken'

28-11-2023 22:32
38

Jan Smit slaat meteen terug na de verklaring van de raad van commissarissen van FC Volendam dat de continuïteit van de club in gevaar is. De 37-jarige zanger, die moet vertrekken als voorzitter, 'laat zich niet uitmaken voor leugenaar'.

Smit maakte maandag bekend dat de rvc van Volendam voornemens is om hem te ontslaan. De rvc legde dinsdag in een verklaring uit dat dit gerechtvaardigd is, omdat de continuïteit van de club in gevaar is. 'Op dit moment is er sprake van een negatief eigen vermogen van 3 miljoen euro terwijl voor het lopende seizoen op een begroting van ruim 11 miljoen sprake is van een verwacht operationeel resultaat van nog eens 2,3 miljoen euro negatief', viel te lezen in een verklaring.

Smit is woedend door het statement en klimt in de pen. Hij benadrukt op X dat FC Volendam juist afstevent op een positief resultaat van ruim drie miljoen euro. 'Ik word gedwongen te reageren in het openbaar. Ik snap ook dat dit voor veel mensen niet te begrijpen is. Echter laat ik me niet voor leugenaar uitmaken', laat hij weten. 'De rvc van FC Volendam neemt wederom een loopje met de waarheid!'

Smit deelt de cijfers uit de door directie, bestuur, rvc en accountant geaccordeerde prognose voor het seizoen 2023/2024. Zo realiseerde Volendam reeds een netto transferwinst van 4,8 miljoen euro. 'Dit gaat dus over spelers die reeds verkocht zijn. En dit is nog zonder mogelijke nieuw te realiseren transfers', aldus Smit, die dus ook aangeeft dat er een positief resultaat van 3,1 miljoen wordt verwacht.