Bosz geconfronteerd met opvallende statistiek: 'Worden niet zenuwachtig van PSV'

Bosz geconfronteerd met opvallende statistiek: 'Worden niet zenuwachtig van PSV'

29-11-2023 18:30
4

Peter Bosz verwacht niet dat de spelers van Sevilla zenuwachtig worden voor het treffen met PSV. De Spanjaarden treden met een erg oude basisopstelling aan tegen de Eindhovenaren. Bosz denkt te weten waarom collega Diego Alonso daarvoor kiest.

PSV begint met de verwachte elf namen aan tegen Sevilla. "We spelen nu een aantal weken met dezelfde opstelling, maar de discussies hebben we nog steeds, hoor", zegt Bosz voor de camera bij RTL. "We weten wat er op het spel staat en dat wanneer we hier winnen, we een hele grote stap zetten richting de knock-outfase."

Gemiddeld zijn de basisspelers van Sevilla 32 jaar oud. Bosz krijgt daar logischerwijs vragen over. "Ze hebben heel veel ervaring, maar het zijn wel heel veel spelers van boven de dertig. Wellicht kunnen we daar ons voordeel mee doen. De trainer (Diego Alonso, red.) zal met een reden gekozen hebben voor deze opstelling. In de fase waar ze nu in zitten, mogen de ervaren jongens het opknappen. Zij worden niet zenuwachtig omdat ze tegen PSV moeten spelen."

Net als in Eindhoven, zal Luuk de Jong duels uit moeten gaan vechten met Sergio Ramos. Bosz kijkt daar naar uit. "Ik ben een groot fan van Ramos. Hij is een uitgekookte speler, maar Luuk is ook goed en in vorm. Dat zal een mooi duel worden."