Klaassen neergesabeld in Italië: 'Niet de handelingssnelheid voor middenvelder'

Klaassen neergesabeld in Italië: 'Niet de handelingssnelheid voor middenvelder'

30-11-2023 12:30 Laatste update: 12:52
56

Davy Klaassen heeft woensdagavond op z'n zachtst gezegd geen indruk gemaakt in het shirt van Internazionale. De Nederlander had een basisplaats tegen Benfica (3-3), maar werd na afloop door diverse Italiaanse media aangewezen als de grote dissonant. 

Inter begon ronduit belabberd tegen Benfica. Na ruim een halfuur spelen stond het al 3-0 voor de ploeg van trainer Roger Schmidt. Na negentig minuten stond er 3-3 op het scorebord, maar Klaassen werd vroegtijdig naar de kant gehaald. De Italiaanse tak van Eurosport gaf hem een 5, het laagste cijfer van alle Inter-spelers. 'Hij werd volledig uit de wedstrijd gespeeld, meer kunnen we daar niet over zeggen', luidt het kritische bijschrift. 

Wedden

Meer odds

Ook Calcio Mercato gaf Klaassen een 5. 'Meestal helpt een blond kapsel op het middenveld om op te vallen, maar zelfs nu was hij onzichtbaar.' Het rapportcijfer van Correre della Sera voor de voormalig Ajax-speler was nóg lager: een 4,5. "Hij was de grote dissonant. Niet in vorm, uit de wedstrijd en misschien zelfs wel uit zijn rol. Hij heeft niet de handelingssnelheid voor een middenvelder.'

Klaassen ruilde Ajax op Deadline Day in voor een stap naar Milaan. De Oranje-international speelde tot dusver zes wedstrijden voor de Italiaanse grootmacht. Zijn laatste Serie A-optreden dateert van 21 oktober.