Huntelaar 'huilde' na vertrek van door Ten Cate 'weggepeste' Ajax-aanvaller

Huntelaar 'huilde' na vertrek van door Ten Cate 'weggepeste' Ajax-aanvaller

30-11-2023 12:50 Laatste update: 17:44
61

David Endt heeft een anekdote gedeeld over Klaas-Jan Huntelaar, die zestien jaar terug behoorlijk heeft geleden onder het vertrek van voormalig Ajax-rechtsbuiten Mauro Rosales. Endt, jarenlang teammanager in Amsterdam, vertelt bij de Football is Life-podcast hoe Rosales, tot groot verdriet van Huntelaar, is 'weggepest' door Henk ten Cate. 

"Ik herinner me er nog eentje over Mauro Rosales", begint Endt, die spreekt over de afscheidsspeeches die hij altijd gaf als spelers vertrokken uit Amsterdam. "Die was echt weggepest door Henk ten Cate. Toen had ik een speech, waarbij ik het zelf een beetje te kwaad kreeg! Dat was heel diep en emotioneel. Het was een Argentijn, dus daar moet je anders over praten dan over iemand uit de Achterhoek."

Tijdens de speech over Rosales, die van Endt kon rekenen op mooie woorden, gebeurde er van alles. "En toen ik vertelde dat hij olympisch kampioen was geworden, zag ik Ten Cate wegsluipen. Die wilde het allemaal niet horen. Daarna ging ik naar mijn eigen kamertje. En in zo’n speech geef je wel veel van jezelf. Toen kwam Klaas-Jan Huntelaar, die pakte me vast en begon helemaal te grienen. Klaas had ook een speciale relatie met hem. Hij begon helemaal te huilen en dat moest ik toen ook. Stonden we daar in dat kleine kamertje", kijkt Endt terug. 

Rosales speelde in totaal 91 wedstrijden voor Ajax. Daarin was hij goed voor twaalf doelpunten en vijftien assists. Een onbetwiste basisspeler werd hij nooit in Amsterdam.