Ziyech teleurgesteld in Ajax: 'Gebrek aan respect naar mij toe'

Ziyech teleurgesteld in Ajax: 'Gebrek aan respect naar mij toe'

01-12-2023 14:28 Laatste update: 16:14
83

Het zit Hakim Ziyech dwars dat Ajax hem ruim een jaar geleden niet wilde kopen van Chelsea, maar huren. De Marokkaanse spelmaker had op meer krediet gerekend in Amsterdam, vertelt hij aan Voetbal International.

Ziyech vertelde al dat hij graag was teruggekeerd naar Ajax, waar Alfred Schreuder - met wie hij een warme band had - op dat moment aan het roer stond. "Als ik naar een club ga, dan wil daar vol overgave voor gaan en dat gevoel moet ik van twee kanten voelen", laat de dertigjarige middenvelder weten. "Met een huurperiode is het tijdelijk en mis je dat gevoel."

Dat Ajax alleen bereid was om hem te huren, zit Ziyech dwars. "Bovendien vond ik het ook wel een gebrek aan respect naar mij toe voor wat we samen allemaal hebben meegemaakt bij Ajax. Wel jammer, want ik had een terugkeer naar Amsterdam absoluut overwogen, zeker weten", stelt hij.

Een terugkeer van Ziyech, die inmiddels succesvol is bij Galatasaray, is nu voorlopig niet meer aan de orde. Hij ziet de situatie in de Johan Cruijff Arena met 'enig afgrijzen' aan. "Het is pijnlijk. Om te zien dat alles weg is wat we hadden opgebouwd en dat de club zelfs even laatste stond. Gelukkig wordt de draad nu weer een beetje opgepakt en gaat het wat beter. Dat moet ook, want dit was Ajax-onwaardig. Ik hoop dat de club er weer helemaal bovenop komt, dat gun ik alle fijne mensen binnen de club en de supporters."

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!