'Ervaren middenvelder prio bij Ajax: club zoekt ook speler in andere categorie'

'Ervaren middenvelder prio bij Ajax: club zoekt ook speler in andere categorie'

02-12-2023 10:36
36

Komende winter is het halen van een ervaren middenvelder het belangrijkste transferdoel voor Ajax. Echter kijken de Amsterdammers ook naar een ander type speler voor de volgende transferperiode. Ajax zou uitkijken naar de zogenaamde 'buitenkansjes', vertelt Voetbal International.

Eerder vertelde John van ‘t Schip al dat Ajax de markt op wil voor een controlerende middenvelder. De Amsterdammers zoeken daarbij naar een type speler die ervaring kan brengen in de selectie. Pierre-Emile Højbjerg zou hiervoor in beeld zijn geweest, maar die naam kon Ajax al rap weer van de lijst halen. De middenvelder mag niet vertrekken bij Tottenham Hotspur en al zeker niet op huurbasis.

Voor die positie zou Ajax al meerdere ijzers in het vuur hebben, maar een concrete naam is nog niet genoemd. De Amsterdammers zouden ook kijken naar een tweede categorie speler. De zogenaamde 'buitenkansjes' op de transfermarkt. Vorig jaar zomer werd bijvoorbeeld Borna Sosa zo genoemd door de toenmalige technisch directeur Sven Mislintat. Voor welke positie de 'buitenkansjes' prioriteit hebben is niet bekend.

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!