'Blijft speciaal om tegen Ajax te spelen, had daar mooiste tijd uit mijn carrière'

'Blijft speciaal om tegen Ajax te spelen, had daar mooiste tijd uit mijn carrière'

02-12-2023 17:49
10

Lasse Schöne kijkt uit naar het duel tussen NEC en Ajax, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International. Voor de Deen betekent het een weerzien met zijn oude club, die hij nog steeds een warm hart toedraagt.

NEC en Ajax staan zondagmiddag tegenover elkaar. "Het blijft speciaal om tegen Ajax te spelen", zegt Schöne, die tussen 2012 en 2019 actief was in Amsterdam. "Ik heb nog veel met de club. De mooiste periode uit mijn carrière heb ik daar beleefd. Ik heb er lang gespeeld en mooie momenten meegemaakt. Het is wel zo dat er heel weinig spelers uit mijn tijd over zijn. (...) Of ik nog supporter ben? Zondag niet, maar normaal gesproken wel, ja."

Ajax is bezig aan een zwaar seizoen, weet ook Schöne. "Wij hadden ook mindere periodes, maar het was nooit zó erg. Als we geen kampioen werden, werden we tweede", zegt de middenvelder, die in het seizoen 2017/18 echter ook negatieve geschiedenis schreef met Ajax. "Toen werden we in Europa in de voorrondes al uitgeschakeld. Tegen Rosenborg, dat weet ik nog. Dat was toen een ramp. Maar zoals het de laatste maanden was, heb ik het nooit meegemaakt. Ik kan me voorstellen dat het op bepaalde momenten niet heel leuk was."

Toch vindt Schöne dat dit niet het ideale moment is om Ajax te treffen. "Er zit een stijgende lijn in, dat is voor ons dan wel weer jammer. We hadden ze eigenlijk een maandje eerder moeten treffen. Het blijft Ajax. Tegen Marseille brachten ze zelfs met tien man een aardige pot op de mat en vorige week wonnen ze nog met 5-0 van Vitesse. Het is niet het ideale moment om Ajax te treffen, maar dat wil niet zeggen dat we er niet alles aan gaan doen om de punten hier te houden."