Oranje kent schema: de speeldata en de stadions op het EK 2024

Oranje kent schema: de speeldata en de stadions op het EK 2024

02-12-2023 19:15
7

Het Nederlands elftal kan de speeldata en de speelstadions voor het EK 2024 in de agenda zetten. Oranje begint op 16 juni aan het toernooi in Duitsland, met een wedstrijd tegen een winnaar van de play-offs.

Die opponent wordt in maart bekend en komt uit de duels tussen Wales - Finland en Polen - Estland. De wedstrijd wordt gespeeld in Hamburg, waar zaterdag ook de loting werd verricht. Nederland speelde daar in 1988 bovendien de legendarische halve finale tegen West-Duitsland. Het Volksparkstadion werd sindsdien wel volledig vernieuwd. Het onderkomen van Hamburger SV biedt plaats aan 55.000 toeschouwers.

De tweede groepswedstrijd vindt op 21 juni plaats. In Leipzig is Frankrijk de tegenstander. In de thuisbasis van RB Leipzig kunnen 41.939 fans. De groepsfase wordt op 25 juni afgesloten met een treffen tegen Oostenrijk in het Olympiastadion in Berlijn. Daar kunnen liefst 74.475 toeschouwers in.

De Oranje-fans moeten zodoende nog wel flinke afstanden overbruggen om de ploeg van bondscoach Ronald Koeman te steunen in het buurland.

Het speelschema van Oranje in de groepsfase:
16 juni: winnaar play-offs Pad A - Nederland (Hamburg)
21 juni: Nederland - Frankrijk (Leipzig)
25 juni: Nederland - Oostenrijk (Berlijn)

De zeventiende editie van het EK begint op vrijdag 14 juni en de finale is op 14 juli. Twee jaar geleden strandde Nederland in de achtste finales tegen Tsjechië, nadat de groep met Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië eenvoudig was doorgekomen.