Koeman ziet wens niet uitkomen bij EK-loting: 'Maar we kunnen het niet veranderen'

Koeman ziet wens niet uitkomen bij EK-loting: 'Maar we kunnen het niet veranderen'

02-12-2023 19:38
22

Ronald Koeman vindt dat Oranje niet ongunstig heeft geloot voor het EK, ondanks dat hij niet blij is met het nieuwe treffen met Frankrijk. Voor de loting hintte Koeman al dat hij de Fransen niet opnieuw tegen wilde komen.

Uit bijgeloof wilde Koeman het niet hardop zeggen, maar voordat Oranje de koker in ging, maakte de bondscoach al duidelijk dat hij Frankrijk liever wilde ontlopen. Toch zal Nederland op het EK weer spelen tegen de verliezend WK-finalist. "Misschien moet je er niet over denken. Want als je erover denkt, gebeurt het uiteindelijk ook", reageert Koeman bij de NOS.

"De landen in Pot 1 zijn allemaal sterk, maar de laatste jaren hebben we al zo vaak tegen Frankrijk gespeeld... Maar ja, we kunnen er niets aan veranderen", gaat Koeman verder. "Maar ik zei net al tegen Nigel (de Jong, red.): we hebben de laatste twee wedstrijden verloren tegen ze, dus het komt steeds dichter bij dat we weer eens winnen."

Desondanks is Koeman wel tevreden met de loting. "Op zich denk ik dat we niet ongunstig geloot hebben. Oostenrijk weten we eigenlijk niet zo veel van, maar daar hebben we genoeg tijd voor. In maart weten we onze derde tegenstander. Ik denk dat je dan moet rekenen op Polen, Wales of Finland. Al met al denk ik dat we niet slecht geloot hebben. We zouden wel door moeten kunnen gaan, ja." Koeman is ook blij dat Oranje Italië, Servië en Zwitserland uit Pot 4 ontloopt.