Sparta profiteert optimaal van Heracles-fout en staat zesde

Sparta profiteert optimaal van Heracles-fout en staat zesde

02-12-2023 23:03
14

In een weinig enerverend duel heeft Sparta afgerekend met Heracles Almelo. Een slippertje van Sven Sonnenberg bezorgde de bezoekers uit Rotterdam drie punten: 0-1.

Heracles maakte vorige week een einde aan een reeks van vijf duels zonder zege met een eclatante 0-5 overwinning bij Almere City FC. Aan Sparta had het zaterdag een gelijkwaardige opponent. Ook de kansen werden redelijk verdeeld. Camiel Neghli was gevaarlijk, maar oog-in-oog met Brouwer had hij te veel tijd nodig. Aan de andere kant kreeg Bryan Limbombe de bal zomaar voor de voeten na een hoekschop, maar hij schoot onzorgvuldig tegen Nick Olij.

Wedden

Meer odds

Limbombe kreeg in de tweede helft een herkansing, maar met een geweldige reflex hield Olij weer zijn doel schoon. Het brak de thuisploeg uiteindelijk op. Sonnenberg ging net buiten het strafschopgebied in de fout. Hij leverde de bal zomaar in bij Djevencio van der Kust, die de bal aflegde op  Joshua Kitolano: 0-1. Heracles-trainer John Lammers probeerde het tij nog te keren met enkele wissels, maar tevergeefs.

Sparta boekte zodoende een fortuinlijke zege op Heracles. De Spartanen bezetten na veertien wedstrijden de zesde plaats, Heracles moet voorlopig genoegen nemen met de twaalfde plaats.