Nagelsmann krijgt jawoord: Duitsland heeft nieuwe spits in aanloop naar EK

Nagelsmann krijgt jawoord: Duitsland heeft nieuwe spits in aanloop naar EK

07-12-2023 18:00 Laatste update: 18:50
21

Duitsland kan in aanloop naar het EK in eigen land beschikken over een nieuwe spits: Deniz Undav. De aanvaller van VfB Stuttgart heeft bondscoach Julian Nagelsmann zijn jawoord gegeven. Dat heeft de oud-speler van Union Sint-Gillis woensdagavond zelf bevestigd. 

Er waren al wat langer geruchten in Duitsland dat Nagelsmann een plek in de EK-selectie zou hebben beloofd aan de 27-jarige Undav, die dit seizoen de meest trefzekere Duitser is in de Bundesliga: acht doelpunten. 

Wedden

Meer odds

Undav, die door Stuttgart wordt gehuurd van Brighton, had ook een andere keuze: Turkije. Volgens Bild heeft de Turkse voetbalbond in een eerder stadium contact met hem opgenomen, maar hij kiest nu dus voor Duitsland. "Er zijn gesprekken geweest. Ik heb gebeld met hem. Ik was verrast en heel erg blij. Ik kon het niet geloven", zo tekent de Duitse tak van Sky Sport op. 

Het is voorin allesbehalve dringen bij de Duitse nationale ploeg, dat al lang wacht op een spits van het kaliber Miroslav Klose. Tijdens de laatste twee interlands, tegen Turkije (2-3 verlies) en Oostenrijk (2-0 verlies) stond Niclas Füllkrug (Borussia Dortmund) in de basis.

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!