'Club Brugge heeft beet: definitief nieuwe klus voor voormalig PSV-directeur'

'Club Brugge heeft beet: definitief nieuwe klus voor voormalig PSV-directeur'

10-12-2023 16:01 Laatste update: 16:49
31

Volgens Het Laatste Nieuws wordt John de Jong definitief aangesteld als nieuwe technisch directeur bij Club Brugge. De Jong was eerder al de technische man van PSV en zal als nieuwe 'CEO Sports' worden aangekondigd in België.

Zaterdag werd al bekend dat De Jong een van de kandidaten was, om als directeur aan de slag te gaan bij Club Brugge. Nu lijkt de kogel door de kerk: de voormalig td van PSV zou hij in januari al aan de slag gaan bij de Belgische topclub, zo klinkt het.

Vincent Mannaert, de voorganger van De Jong, kondigde recent zijn afscheid aan bij de Belgische grootmacht. Sindsdien zoekt Club Brugge naar een opvolger. De vacature voor technisch directeur lijkt nu dus ingevuld te zijn.

In 2019 ontsloeg De Jong huidig Antwerp-coach Mark van Bommel nog bij PSV. Nu gaat hij, wanneer de laatste gesprekken erop zitten, de sportieve lijnen uitzetten bij Club Brugge. De Nederlander zou inmiddels al zijn rondgeleid op het trainingscomplex van Blauw-Zwart.

De Jong klom bij PSV op van hoofdscout tot manager. In 2022 werd hij bij PSV ontslagen na een dominante periode van Ajax. Nu vindt hij aldus een nieuwe uitdaging. Naast een 'CEO Sports' is Club Brugge ovegerins nog een algemeen directeur.