PSV-basis op de schop voor Arsenal-thuis: Bosz verklapt al twee basisspelers

PSV-basis op de schop voor Arsenal-thuis: Bosz verklapt al twee basisspelers

11-12-2023 12:34
93

De opstelling van PSV gaat op de schop voor de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal. Peter Bosz bevestigt ook alvast twee basisspelers: Malik Tillman zal aan de aftrap verschijnen, terwijl Walter Benítez zijn plek onder de lat behoudt.

"We gaan tegen Arsenal niet een heel ander elftal in het veld sturen, maar jongens die het goed doen vanaf de bank moet je het wel gunnen om te spelen. Morgen is daarvoor de gelegenheid", aldus Bosz op de persconferentie voor de laatste groepswedstrijd tegen Arsenal.

Eén van de bankzitters die gaat spelen, is Tillman. Hij krijgt een basisplaats. "Als kind wil je spelen op het allerhoogste niveau. En tegen Arsenal in de Champions League is het allerhoogste niveau", toont Tillman zijn blijdschap.

Bosz laat verder weten dat Benítez - en niet Joël Drommel - 'gewoon' op doel zal staan. "Benitez is mijn eerste keeper", verduidelijkt de PSV-trainer. Na de zege op sc Heerenveen van afgelopen donderdag hintte Bosz ook al op een basisplek voor Ricardo Pepi.

Hirving Lozano ontbreekt tegen Arsenal door een schorsing, en is ook niet helemaal fit. Een rentree van Noa Lang en Jerdy Schouten lijkt ook niet aan de orde. Jordan Teze is een vraagteken. "Ik wil na de training weten of hij honderd procent is. Dat is nodig om te kunnen spelen."

Het Champions League-duel tussen PSV en Arsenal gaat alleen nog om prestige en de winstpremie van 2,7 miljoen euro. The Gunners zijn al zeker van de eerste plek in Groep B, PSV kan alleen nog maar tweede worden.