'Ajax niet goed genoeg voor Champions League, plek vijf het maximale'

'Ajax niet goed genoeg voor Champions League, plek vijf het maximale'

11-12-2023 14:05 Laatste update: 19:53
163

Het wordt voor Ajax een onbegonnen zaak om dit seizoen nog in de top-drie van de Eredivisie te eindigen. Dat denkt Alfons Groenendijk. Volgens de voormalige Ajacied is de huidige vijfde plek het hoogste haalbare.

Na de zege op Sparta Rotterdam (2-1) staat Ajax vijfde en daarmee is de eerste missie van interim-trainer John van 't Schip al volbracht. De achterstand op nummer vier AZ is met negen punten nog wel aanzienlijk. "Ik acht de huidige selectie van Ajax niet goed genoeg om Champions League te halen", zegt Groenendijk in Algemeen Dagblad. "Ik geloof er ook niet in. Ajax heeft aan het begin veel te veel punten verspeeld en moet zich maximaal richten op plek vijf."

"Gezien de hele situatie acht ik plek vijf dit seizoen het hoogste haalbare. De top-drie nog bedreigen, ik zie dat ook na de winterstop niet één, twee, drie gebeuren."

Ajax kan alleen hopen op een ineenstorting van AZ dan wel FC Twente. Daar gelooft Groenendijk echter ook niet in. Hij ziet dat de komst van een aantal ervaren winterversterkingen geen overbodige luxe is. "Ajax mag nooit tevreden zijn met een zesde of vijfde plek, dus dat is alleen maar goed. Ze moeten immers zo snel mogelijk de aansluiting met de titelkandidaten vinden. Dat is wat iedereen van Ajax gewend is."