Geen 'contractwisselrol' bij AZ: 'Hij is toe aan een nieuwe uitdaging'

Geen 'contractwisselrol' bij AZ: 'Hij is toe aan een nieuwe uitdaging'

11-12-2023 20:55
21

Freek Jansen, hoofdredacteur van Voetbal International, verschaft duidelijkheid over de situatie van Dani de Wit bij AZ. Er circuleerde dat de aanvallende middenvelder het moet doen met een reserverol, omdat hij een aflopend contract heeft.

De Wit is dit seizoen niet meer zeker van een basisplaats. "Ik heb het bij Simon (Zwartkruis, AZ-watcher, red.) even nagevraagd. het heeft voetbaltechnische redenen", vertelt Jansen bij Voetbalpraat op ESPN. "Het heeft niets met contracten te maken", benadrukt de journalist. "AZ heeft eenzelfde situatie meegemaakt met Jonas Svensson. Die hebben ze ook tot het einde opgesteld."

Jansen benadrukt dat AZ geen spelletje speelt met De Wit. "Spelers die een bepaalde betekenis hebben gehad, van hen respecteren we het aflopende contract", citeert hij de denkwijze van de Alkmaarders. "Afgelopen zomer was Anderlecht al heel erg concreet voor De Wit, dat is toen niet doorgegaan. De wens van De Wit was afgelopen zomer intern ook al duidelijk: hij is toe aan een nieuwe uitdaging."

De Wit staat donderdag voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis bij AZ, weet Jansen te vertellen. De middenvelder zou mogen starten in het uitduel met Legia Warschau in de Conference League.