'The Last Dance': Inter Miami bevestigt, nog één keer Messi tegen Ronaldo

'The Last Dance': Inter Miami bevestigt, nog één keer Messi tegen Ronaldo

12-12-2023 08:14
26

Inter Miami CF gaat begin 2024 op tour in Saudi-Arabië. Het wordt de afsluiting van een bijzonder tijdperk in het mondiale voetbal: in Riyad zullen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo voor het laatst tegenover elkaar staan.

De internationale pers spreekt van 'The Last Dance'. Het volgende seizoen in de Major Soccer League begint eind februari en ter voorbereiding op het nieuwe seizoen trekt Inter Miami naar Saudi-Arabië voor wedstrijden tegen Al Hilal en Al Nassr. Het is de eerste keer dat het Inter Miami van eigenaar David Beckham op internationale tour gaat.

Op 29 januari staat Inter Miami tegenover Al Hilal, waar Neymar zal ontbreken wegens een blessure. Drie dagen later, op 1 februari, vindt het moment plaats waar veel mensen van gedroomd hebben. Dan staan Messi en Ronaldo, als Inter Miami tegen Al Nassr speelt, voor het laatst in hun roemrijke carrières tegenover elkaar. Messi en Ronaldo speelden tot op heden 36 keer tegen elkaar. Zestien keer trok de Argentijn aan het langste eind, terwijl Ronaldo negen ontmoetingen won. Elf keer eindigde een wedstrijd onbeslist als de twee tegelijk op het veld stonden.

Inter Miami houdt het niet bij alleen een tour naar Saudi-Arabië. Na het duel met Al Nassr trekt de club door naar Hong Kong, waar ook oefenwedstrijden afgewerkt zullen worden.