Oranje hakt knoop door: deze stad wordt thuisbasis tijdens het EK in Duitsland

Oranje hakt knoop door: deze stad wordt thuisbasis tijdens het EK in Duitsland

13-12-2023 09:14 Laatste update: 10:50
44

Nederland heeft de stad gekozen waar Oranje zal gaan vertoeven tijdens het EK in Duitsland. Het spelershotel voor de ploeg van Ronald Koeman is gelegen in de stad Wolfsburg. Een plek waar Wout Weghorst en Micky van de Ven hun teamgenoten de weg kunnen wijzen.

Het Ritz-Carlton in Wolfsburg is aangewezen als hotel waar de spelers van Oranje zullen vertoeven. Voor de Nederlandse fans is het minder leuk, want de ploeg van Koeman zit dus niet dicht in de buurt bij de Duitse grens. Nederland speelt de groepsduels in verschillende steden. Zo is op 16 juni in de playoff-winnaar de tegenstander in Hamburg, op 21 juni is Frankrijk de opponent in Leipzig en als laatste wacht een treffen met Oostenrijk in Berlijn.

Voor twee Oranje-spelers is Wolfsburg in ieder geval een bekende stad. Wout Weghorst kwam van 2018 tot begin 2022 uit voor VfL Wolfsburg net als Micky van de Ven van 2021 tot 2023, dus kan hij de ploeg een beetje weg wijzen. Voordat het EK van start gaat zal Oranje in maart nog twee keer een oefenwedstrijd spelen. Schotland zal daar de eerste tegenstander zijn en gastland Duitsland is vier dagen later de opponent van Oranje.