Kuyt geeft Gimenez transferadvies: 'Zeker als dat Feyenoord lukt'

Kuyt geeft Gimenez transferadvies: 'Zeker als dat Feyenoord lukt'

13-12-2023 11:55 Laatste update: 12:19
35

Dirk Kuyt meent dat Santiago Gimenez nog niet is uitgeleerd bij Feyenoord. De voormalig international ziet dat de 22-jarige spits onder meer moet wennen aan de midweekse Europese wedstrijden en adviseert om nóg een seizoen bij de Rotterdammers te blijven.

Gimenez scoorde liefst achttien keer in vijftien Eredivisie-duels, terwijl hij ook al twee keer trefzeker was in drie Champions League-wedstrijden. "Ik kijk alle wedstrijden en ik vind het echt een fantastische spits", zegt Kuyt in de KieftJansenEgmondGijp-podcast. Toch ziet de Feyenoord-icoon dat de Mexicaan het lastiger heeft op het hoogste podium.

"In de Champions League is hij nu een paar keer ploegen tegengekomen waarbij je te maken hebt met drie centrale verdedigers. Dan wordt het een stukje lastiger om ruimte te vinden, en je ziet dat hij zoekende is naar oplossingen om op dat niveau bepalend te zijn", vertelt Kuyt. "Mensen zijn dan gelijk kritisch en zeggen: Hij kan dat niveau niet aan. Dat is nog een ontwikkeling waar hij naartoe moet. Ik denk dat hij nog stappen moet zetten."

Hoewel Gimenez er in de Eredivisie lustig op los blijft scoren, lijkt er wat zand in de motor te zitten. Kuyt weet wel hoe dat kan. "Dit seizoen speelt hij speelt alles: Champions League, competitie en interlands. Laat dat maar even gebeuren. Misschien is hij nu net iets minder scherp, maar je lichaam gaat daar ook weer aan wennen", aldus de Katwijker.

Kuyt denkt dat het niet onverstandig is voor Gimenez om nog een seizoen bij Feyenoord te blijven. "Vorig jaar zei ik al dat hij in ieder geval dit seizoen moest blijven en ik ben blij dat hij dat heeft gedaan. Maar misschien moet hij wel nog een seizoen blijven, zeker als Feyenoord bij de eerste twee kan eindigen, om ervaring op te doen en een stevige basis te leggen voor zichzelf."

Kuyt waarschuwt Gimenez. "Als hij te vroeg de overstap maakt en niet presteert, krijg je een hele lastige situatie. Dat hebben we gezien met topspitsen uit de Eredivisie die meer dan dertig doelpunten maakten en dan naar de absolute top gingen, om er vervolgens achter te komen dat het heel andere koek is."