'Ex-coach Real Madrid staat klaar om Ten Hag op te volgen bij United'

'Ex-coach Real Madrid staat klaar om Ten Hag op te volgen bij United'

13-12-2023 12:55
41

De druk op Erik ten Hag neemt toe na de beschamende vierde plaats van Manchester United in een Champions League-poule met Bayern München, FC Kopenhagen en Galatasaray. Het Spaanse Relevo weet dat Julen Lopetegui in beeld is om het stokje over te nemen van de Nederlandse manager.

Ten Hag verkeert in zwaar weer met Manchester United, hoewel hij zelf opvallend optimistisch was na de nederlaag tegen Bayern (0-1). Engelse media maakten gehakt van de 'armoedige en beschamende' Mancunians, maar volgens Relevo nemen ook intern de twijfels toe over de ex-coach van Ajax. Waar eerder de namen van Zinedine Zidane, Graham Potter en Roberto de Zerbi vielen, weet het Spaanse medium dat Lopetegui een streepje voor heeft.

Wedden

Meer odds

Bij Spanje, Real Madrid en Sevilla deed de 57-jarige Lopetegui ruime ervaring op. Bovendien is de United-leiding te spreken over zijn werk bij Wolverhampton Wanderers, hoewel hij het daar al na één seizoen voor gezien hield wegens onenigheid met de leiding. Lopetegui is momenteel beschikbaar en is - in tegenstelling tot bijvoorbeeld Zidane - de Engelse taal machtig. Ook de goede relatie met United-spelers Sergio Reguilón, Casemiro en Raphaël Varane zou een factor zijn.

'Een paar weken geleden sloeg Lopetegui een lucratief aanbod uit Saudi-Arabië af (18 miljoen euro), omdat hij van plan is zijn carrière in Engeland voort te zetten', schrijft Relevo. 'Nu zijn alle ingrediënten aanwezig. Lopetegui is zeer goed geplaatst om de nieuwe manager van Manchester United te worden.'