B-keus PSV overtuigt tegen Arsenal: 'Kun je ook kampioen mee worden'

B-keus PSV overtuigt tegen Arsenal: 'Kun je ook kampioen mee worden'

13-12-2023 13:18
161

Björn van der Doelen steekt de loftrompet over PSV na het gelijkspel tegen Arsenal in de Champions League. Hij denkt dat zelfs de B-keus van trainer Peter Bosz goed genoeg is om kampioen van Nederland te worden.

"Als je ziet hoe PSV, met behoorlijk wat andere spelers, zo makkelijk en knap aanvallen opzet, dat is echt heel prettig om naar te kijken", zegt Van der Doelen in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. De Eindhovenaren traden om uiteenlopende redenen zonder spelers als Olivier Boscagli, Jerdy Schouten, Joey Veerman, Luuk de Jong, Hirving Lozano en Noa Lang aan.

Ook de wissels van PSV wisten tegen Arsenal indruk te maken. "Als je zo'n Obispo ziet, hoe lang heeft hij wel niet gevoetbald? Hij speelde echt met vertrouwen. Schrijf die zeker niet af hoor. Hij is sterk, heeft een goede passing en hij durfde ook. Dat vond ik mooi om te zien." 

Malik Tillman maakte de meeste indruk tegen Arsenal, maar Van der Doelen is over meer spelers zeer te spreken. "Saibari was ook echt weer heel sterk, Vertessen was fijn. En Ricardo Pepi vind ik ook een goede speler. Daar gaan we nog heel veel plezier aan beleven. Hij is sterk, snel en goed in de combinatie. Hij kan ook makkelijk een goal maken. Het is een slimme speler", vervolgt Van der Doelen zijn lofzang.

De voormalig middenvelder van de Eindhovenaren vindt de reservebank van Peter Bosz ijzersterk. "Als je ziet wat voor sterkhouders je mist en dat je zonder die jongens toch een ploeg hebt staan, waarmee je ook kampioen kunt worden. Dat is toch wel prettig."