Dilemma voor Jansen bij AZ: 'Dat is toch een risico voor een trainer'

Dilemma voor Jansen bij AZ: 'Dat is toch een risico voor een trainer'

13-12-2023 13:45
40

AZ-trainer Pascal Jansen staat voor een duivels dilemma nu hij Mathew Ryan moet missen in het allesbepalende Conference League-duel met Legia Warschau. De Australiër, die geopereerd is aan een jukbeenbreuk, kan vervangen worden door Hobie Verhulst óf Rome-Jayden Owusu-Oduro

Owusu-Oduro staat bekend als één van de grootste keeperstalenten van Nederland. De geboren Purmerender met Ghanese en Surinaamse roots had een belangrijk aandeel in de Youth League-winst, waarna hij met de AZ-talenten onder meer in een vol La Bombonera tegen Boca Juniors speelde. Tegelijkertijd is hij pas negentien jaar en kreeg hij in de afgelopen twee duels van Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie liefst negen treffers om de oren.

Wedden

Meer odds

Verhulst heeft op zijn beurt meer ervaring maar weinig wedstrijdritme, waardoor Jansen een lastige knoop moet doorhakken voor de belangrijke duels met Legia én PSV. "Het zijn geen ideale omstandigheden en dat is dan toch een risico voor een trainer", zegt voormalig AZ-keeper Khalid Sinouh tegen het Algemeen Dagblad. "Liever debuteer je tegen Excelsior, win je ruim en heeft niemand het meer over die ene fout van jou. Maar Rome heeft al best ervaring opgedaan in de Eerste Divisie. En die ervaringen in de Youth League helpen ook. Maar het blijft een jonge keeper en keepen is een ervaringsvak."

Kees Luijckx is ook benieuwd of de AZ-coach voor Owusu-Oduro durft te kiezen. "Het lijkt me dat de trainer het laat afhangen van gedrag op de training, nadat bekend was geworden dat Ryan geblesseerd was geraakt. Wordt hij al zenuwachtig of gaat hij goed om met het nieuws?"