FC Köln krijgt na vuurwerk in streekderby boete van bizarre hoogte opgelegd

FC Köln krijgt na vuurwerk in streekderby boete van bizarre hoogte opgelegd

13-12-2023 15:14
36

1. FC Köln heeft van de controlecommissie van de Duitse voetbalbond een recordboete opgelegd gekregen. De club moet 595.000 betalen voor het vuurwerk dat op de tribunes werd afgestoken voorafgaand aan en gedurende de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach op 22 oktober. 

Het is de hoogste boete die een club in de Bundesliga ooit heeft ontvangen. De wedstrijd kon wegens de rook die door het vuurwerk werd veroorzaakt pas zes minuten later beginnen. Christian Keller, algemeen directeur van FC Köln, kan zich echter niet vinden in de hoogte van de boete. "Deze straf is niet in lijn met de fancultuur van het Duitse voetbal. We zullen in beroep gaan tegen de straf."

"Natuurlijk mogen er geen grenzen overschreden worden", vervolgt Keller. "Maar deze kwestie toont eens te meer aan dat een algemeen verbod op pyro niet toereikend is. Samen met onze veiligheidsmedewerkers en supporters hebben we alles in het werk gesteld om de veiligheid van alle aanwezigen te kunnen garanderen", besluit de directeur.