'Ten Hag krijgt concurrentie: ex-Ajax-target wekt interesse van Dortmund'

'Ten Hag krijgt concurrentie: ex-Ajax-target wekt interesse van Dortmund'

13-12-2023 17:57 Laatste update: 18:02
14

Borussia Dortmund heeft VfB Stuttgart-spits Serhou Guirassy in het vizier, meldt BILD. De 27-jarige aanvaller stond afgelopen zomer nog bij Ajax op de lijst en kan bij Die Schwarzgelben de concurrent van Sébastien Haller worden.

Dortmund wil in januari een echte goalgetter aan de selectie toevoegen. Niclas Füllkrug en Julian Brandt zijn met zes doelpunten de clubtopscorers. Guirassy is met zestien goals na Harry Kane topscorer van de Bundesliga. Het aantrekken van een nieuwe spits, bij voorkeur Guirassy, heeft mogelijk gevolgen voor Füllkrug, Haller of Youssoufa Moukoko. Dortmund beseft dat de club geen vier spitsen nodig heeft.

Wedden

Meer odds

Haller steekt niet in zijn beste vorm, al heeft Dortmund naar verluidt vertrouwen dat de Ivoriaan diens oude vorm hervindt. Dortmund weet al wat Guirassy moet kosten, aangezien de twaalfvoudig international van Guinee een afkoopclausule in zijn contract heeft staan. Die clausule is per land verschillend. Engelse clubs zouden meer moeten betalen voor Guirassy dan Duitse clubs. Dortmund kan de spits voor iets minder dan twintig miljoen euro overnemen.

Guirassy speelde afgelopen seizoen al op huurbasis bij Stuttgart. De Duitse club nam hem in de voorbije zomer voor negen miljoen euro definitief over van Stade Rennes. Eerder in december meldden Engelse en Duitse media al dat ook Manchester United belangstelling heeft voor Guirassy.