Belgische pers: Ajax strijdt met Anderlecht en Club Brugge om 'supertalent'

Belgische pers: Ajax strijdt met Anderlecht en Club Brugge om 'supertalent'

14-12-2023 18:20 Laatste update: 18:21
39

Ajax heeft belangstelling voor een vleugelaanvaller van BK Häcken, melden La Dernière Heure en Het Nieuwsblad. De achttienjarige Momodou Sonko zou óók naar Club Brugge en RSC Anderlecht kunnen.

Sonko wordt omschreven als een 'supertalent'. 2023 was het jaar van zijn doorbraak bij Häcken, dat als kampioen van Zweden deelneemt aan de Europa League. In 34 wedstrijden was de talentvolle vleugelaanvaller goed voor tien doelpunten en vijf assists.

Sonko heeft een contract tot medio 2025 bij Häcken, waar hij samenspeelt met oud-Ajacied Tobias Sana. Volgens Belgische media moet hij minstens vijf miljoen euro kosten. Deze week kwam naar buiten dat ook PSV actief is op de Zweedse transfermarkt: de koploper zou zijn pijlen hebben gericht op de zestienjarige Jonah Kusi-Asare, spits van AIK Solna.

Bij Ajax is Steven Bergwijn op dit moment de eerste linksbuiten. De aanvoerder wordt de laatste maanden regelmatig gelinkt aan een transfer naar Saudi-Arabië, terwijl er ook vanuit de Premier League aan hem wordt getrokken. Met Mika Godts, Carlos Forbs en Amourricho van Axel Dongen beschikt Ajax al wel over de nodige jonge spelers op links.