Vink maakt vergelijking tussen 'speciaal geval' van AZ en Steijn: 'In het extreme'

Vink maakt vergelijking tussen 'speciaal geval' van AZ en Steijn: 'In het extreme'

14-12-2023 19:34 Laatste update: 20:13
4

Marciano Vink is van mening dat Mexx Meerdink, om een vaste waarde bij AZ te worden, nog progressie moet boeken in zijn voetballende vermogen. Dat stelt de analist van ESPN bij Studio Europa, wanneer de talenten van AZ ter sprake komen. 

"Meerdink is natuurlijk een speciaal geval", begint Vink zijn betoog. "Hij is extreem effectief in het afwerken, het voetballende gedeelte kan wel iets beter. Maar wat die jongen brengt met zijn drive… dat zie je ook bij Sem Steijn, die drive om te scoren. Dat heeft Meerdink ook, maar dan in het extreme. Hij heeft alleen de grote Pavlidis voor zich en dan moet je op je beurt wachten."

Als Vink gevraagd wordt wat hij mist in de voetballende kwaliteiten van Meerdink, trekt hij de vergelijking met Vangelis Pavlidis. "Als ik kijk naar Pavlidis… zijn voetballend vermogen was in eerste instantie groter dan zijn effectiviteit. Hij is echt naar een bepaalde effectiviteit toegegroeid. En als je dan uit die zone gaat, naar links en rechts, om het team te helpen, daar zou Meerdink nog in kunnen groeien."

"Meerdink is echt een spits", vervolgt de analist. "Dat zag je in de Youth League, dat zie je in de Keuken Kampioen Divisie. Er zijn momenten dat hij helemaal niet in het spel betrokken wordt, en dan staat hij ineens toch op de goede plek. Maar ik zou willen dat hij nog iets meer meedoet."