Martha benoemt favoriete positie bij Ajax: 'Dat voelt wel iets meer vertrouwd'

Martha benoemt favoriete positie bij Ajax: 'Dat voelt wel iets meer vertrouwd'

15-12-2023 08:47 Laatste update: 09:25
26

Ar’Jany Martha mocht gisteren weer invallen bij Ajax en daar was het talent maar wat blij mee. De laatste maanden is de verdediger steeds vaker linksback in de basis, maar donderdag viel hij in als rechtsbuiten. Martha weet wel welke plek hem meer kan bekoren.

"De trainer zei tegen mij: je gaat invallen. Aan de rechterkant eerst en je moet laag blijven en je uiterste best blijven doen", geeft Hato een inkijkje in wat John van ‘t Schip tegen hem zei toen hij in het veld kwam. "Ik had niet verwacht dat ik er aan de rechterkant in zou komen, maar de trainer gaf me die kans om in te vallen. Dat vond ik gewoon top", vertelt Martha na de wedstrijd tegenover Veronica.

In de jeugd speelt Martha vaak als rechtsbuiten, terwijl hij in het eerste altijd als linksback mag opdraven. Het is een goede eigenschap dat hij op beide posities kan spelen, vindt de jongeling. "Gewenning zou ik het niet noemen. Ik was eerst gewend aan die plek rechtsbuiten, maar toen vond ik die linksbackpositie ook wel heel leuk. Eigenlijk voelt rechtsbuiten iets meer vertrouwd, maar het is goed om op twee posities uit de voeten te kunnen."

Of Martha ook een basisplaats als rechtsbuiten kan afdwingen, durft hij nog niet te zeggen. "Ik weet het tot nu toe echt nog niet. Tot nu toe ben ik nog steeds linksback voor Ajax, dus ik zie wel op welke plek ik terecht kom. Het zijn hele goede maanden en het gaat erg lekker. Je ziet dat de kansen komen en dat is heel fijn. Dit is het leven wat ik heb gekozen en daar ga ik gewoon helemaal voor."