De Jong keert 'nooit meer' terug bij Heerenveen: 'Dat is een gepasseerd station'

De Jong keert 'nooit meer' terug bij Heerenveen: 'Dat is een gepasseerd station'

15-12-2023 13:15
41

Henk de Jong was in het verleden werkzaam bij sc Heerenveen, maar zal daar in de toekomst nooit meer gaan werken. Dat vertelt de leidsman van Cambuur in de Sportcast van Omrop Fryslân.

"Ik denk dat dat een gepasseerd station is. Dat moet ik niet doen", antwoordt De Jong stellig op de vraag of hij ooit nog als trainer van Heerenveen te zien zal zijn. "Ik blijf mooi bij Cambuur, of ik ga ergens anders heen. Maar ik gun Heerenveen het allerbeste."

Als trainer van 'aartsrivaal' Cambuur kan De Jong wel gewoon door Heerenveen lopen. Van 'Nieuw Noord', de fanatieke supportersgroep van Heerenveen, kreeg hij zelfs cadeaus toen hij ziek was. "Zo houden we het mooi. Ik heb respect voor Heerenveen en ik vind dat we het zo moeten laten. Ik zal nooit trainer worden bij Heerenveen."

Met Heerenveen-iconen Riemer van de Velde en Foppe de Haan heeft de 59-jarige coach veel contact. "Die mannen zijn gewoon hartstikke trots op wat wij doen. Ze zijn trots op mij en ze kennen mij al als kleine jongen. Als jongen van zeventien jaar was Foppe mijn leraar op het CIOS. Hij was ook mijn leermeester", besluit De Jong.