'Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax wil doorgebroken talent gaan belonen'

'Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax wil doorgebroken talent gaan belonen'

15-12-2023 21:38 Laatste update: 22:06
71

Ajax wil Kristian Hlynsson een sterk verbeterd contract aan gaan bieden. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De IJslander, die nu nog vastligt tot medio 2026, beleeft dit seizoen zijn doorbraak in Amsterdam.

Hlynsson maakte aan het begin van het seizoen, tegen Excelsior, zijn Eredivisie-debuut voor Ajax. Al snel groeide hij ook uit tot vaste basisspeler. Nu wil Ajax de talentvolle middenvelder dus belonen voor zijn goede prestaties met een nieuw contract. Het is niet duidelijk hoelang Ajax Hlynsson nu vast wil gaan leggen, maar duidelijk is dat het gaat om een verlenging en opwaardering.

Zelf lijkt Hlynsson zijn toekomst ook in Amsterdam te zien. "Ajax is een mooie plek om te zijn", laat hij optekenen door het AD. "Ik wil hier nog jaren blijven. Het is mijn doel om net als veel Scandinaviërs geschiedenis te schrijven met Ajax. Als ik de club op een dag verlaat, hoop ik dat ook als Scandinavische legende te doen."

Hlynsson, die in 2020 in de Ajax-jeugd terechtkwam, is niet de enige met wie Ajax in de komende periode hoopt te verlengen. De Amsterdammers willen Ar'jany Martha ook langer binden, terwijl het geen geheim is dat Jorrel Hato ook in aanmerking komt voor een verlenging.

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!