Keuze is gemaakt: Ajax moet uitwijken naar ander stadion bij deelname play-offs

Keuze is gemaakt: Ajax moet uitwijken naar ander stadion bij deelname play-offs

16-12-2023 10:28
163

Als Ajax mee moet doen aan de play-offs om Europees voetbal, dan kan dat niet in de eigen Johan Cruijff ArenA. Zo bevestigde Ajax Life, na overleg tijdens de algemene ledenvergadering van de eigenaren van het stadion. De geplande concerten van de Toppers gaan dus voor.

Directeur van de supportersvereniging van Ajax, Fabian Nagtzaam, geeft tekst en uitleg bij het besluit. "We zijn altijd voor het eerlijke verhaal, zodat er duidelijkheid is. Dat is er nu. Mocht Ajax play-offs spelen, dan moet dat in een alternatief stadion. Aangezien dit een voldongen feit is, gaan we er vanaf heden vanuit dat de club samen met de Johan Cruijff Arena voor een passende oplossing zorgt, mocht een dergelijk scenario zich voordoen."

Volgens Nagtzaam is de voorkeur in ieder geval wel om in Amsterdam te spelen als de play-offs gespeeld moeten worden. "Wellicht is het Olympisch Stadion een mogelijkheid, maar ook dit stadion kan gezien de capaciteit nooit alle seizoenkaarthouders herbergen. Laten we hopen dat het niet nodig is en Ajax zich gewoon rechtstreeks plaatst via de competitie, het bekertoernooi of de Conference League."

Een aantal maanden geleden werd de vrees al besproken na de verschrikkelijke seizoensstart van Ajax. De play-offs gaan dit seizoen over één wedstrijd. De halve finales zijn op 23 mei en de finale op 26 mei. Echter staan er in de ArenA twee Toppers-concerten gepland op 24 en 25 mei. Daardoor is er dus niet genoeg tijd om het stadion om te bouwen tot de tempel waar Ajax publiek kan ontvangen.

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!