Eredivisie-flops: Vitesse-trio na vernedering in Almere, weggespeeld AZ levert duo

Eredivisie-flops: Vitesse-trio na vernedering in Almere, weggespeeld AZ levert duo

18-12-2023 11:00
23

Speelronde zestien van de Eredivisie zit er weer op, en dus is het tijd voor de wekelijkse floplijst. Hekkensluiter Vitesse is na de oorwassing bij Almere City de absolute hofleverancier. AZ, dat een pak slaag kreeg van PSV, levert twee spelers, terwijl ook Ajax vertegenwoordigd is.  

Saïd Bakari (Sparta)
De rechtsback zette zijn noppen vlak voor rust op de achillespees van Michel Vlap, en kreeg daarvoor na ingrijpen van de VAR een directe rode kaart. Sparta sleepte met tien man nog wel een knap punt uit het vuur, maar had met elf man misschien wel gewonnen van FC Twente. 

Hobie Verhulst (AZ)
Kreeg bij afwezigheid van Matthew Ryan en Rome Jayden Owusu-Oduro een kans onder de lat, maar slaagde er tegen PSV allerminst in om die kans ook te grijpen. Verhulst verwerkte een ziekenhuisbal van David Møller Wolfe op zeer slechte wijze, en veroorzaakte daarmee een strafschop, die hij niet kon keren.

Giovanni van Zwam (Vitesse)
Zakte tegen Almere door de ondergrens, net als een heel groot deel van zijn teamgenoten. De Vitesse-back had geen grip op de Almere-aanvallers en was Joey Jacobs volledig kwijt bij de 3-0.

Sylla Sow (Go Ahead Eagles)
Sow deed uit bij Excelsior heel weinig goed. De spits van Go Ahead grossierde in balverlies, stond vijf keer buitenspel en werd simpelweg niet gevaarlijk. Na 67 minuten spelen haalde zijn trainer René Hake hem naar de kant.

Borna Sosa (Ajax)
Dat de Kroaat in Duitsland de bijnaam Flankengott heeft verdiend, was tijdens het zien van Ajax - PEC Zwolle nauwelijks te geloven. Sosa leverde een aantal zeer matige voorzetten af, leed erg vaak (onnodig) balverlies en moest na 45 minuten spelen achterblijven in de kleedkamer.

Eloy Room (Vitesse)
Moest maar liefst vijf keer vissen in Almere. Niet elke Vitesse-tegentreffer valt Room aan te rekenen, maar de 1-0 van de Flevolanders had de ervaren doelman echt moeten kunnen pareren. Na afloop ging hij het gesprek aan met de meegereisde supporters uit Arnhem.

Tijjani Noslin (Fortuna Sittard)
Kreeg al na 24 minuten spelen een rode kaart, waardoor Fortuna uiteindelijk met 4-1 kopje onder ging bij NEC. De aanvaller ging over de bal heen en raakte Calvin Verdonk. Intentie om hem te raken had Noslin waarschijnlijk niet, maar heel erg onhandig was het wel.

Marco van Ginkel (Vitesse)
Speelde tegen Almere als spits, maar dat pakte zeer ongelukkig uit. Van Ginkel liep er een beetje verloren bij en wist, net als vrijwel al zijn teamgenoten, nauwelijks tot niets klaar te spelen.