De Mos doet gedurfde voorspelling: 'PSV kan Ajax uit 2019 evenaren'

De Mos doet gedurfde voorspelling: 'PSV kan Ajax uit 2019 evenaren'

18-12-2023 16:04
151

Aad de Mos voorspelt een uniek seizoen van PSV. Volgens de analist kan de ploeg van Peter Bosz nog hoge ogen gooien in de Eredivisie én de Champions League.

De Mos zag een ijzersterk PSV tegen AZ verder afstand nemen in de Eredivisie. "Die lag al in de plooi, maar ook voor de laatste tien procent kenners is het nu in de plooi gevallen. Het was masterclass-voetbal aan de bal en een masterclass-voetbal zonder bal. Ik heb ervan genoten van de eerste tot de laatste minuut", zegt hij in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "PSV is op dit moment het voorbeeld van hoe er gevoetbald zou moeten worden."

Niet alleen in de Eredivisie heeft De Mos hoge verwachtingen. "Mijn gevoel zegt dat PSV met dit elftal kan evenaren wat Ajax in 2018/2019 heeft neergezet tegen Juventus en Real Madrid. Dat moet in ieder geval het doel zijn. Dit PSV kan dat ook doen. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat dit een uniek seizoen gaat worden, zowel in Europa, de KNVB Beker als met de titel. Die laatste is al zo goed als binnen."

PSV werd maandag tijdens de loting voor de achtste finale van de Champions League gekoppeld aan Borussia Dortmund.