Derksen fileert Bazoer om gedrag: 'Dit moet je nooit pikken'

Derksen fileert Bazoer om gedrag: 'Dit moet je nooit pikken'

19-12-2023 07:45 Laatste update: 08:30
46

Johan Derksen heeft zich zondag geërgerd aan het gedrag van Riechedly Bazoer. De centrale verdediger van AZ maakte een gebaar naar zijn teamgenoot, Hobie Verhulst, waar Derksen allerminst van gediend was.

"Die Bazoer kan lekker voetballen, met de kousjes naar beneden, als hij de bal heeft", vangt Derksen aan. "Maar hij moet daar de achterhoede dirigeren. Nou, het was één grote chaos. Hij wint geen duel, en als hij dan de bal heeft doet hij wel iets leuks. En dan gaat hij verdorie een keeper, die al niet overloopt van zelfvertrouwen, met een denigrerend gebaar daar even voor lul zetten. Als ik Pascal Jansen geweest was, had ik hem meteen gewisseld. Dit moet je nooit pikken. Dat hij een medespeler kleineert, voor het publiek", betoogt hij bij Vandaag Inside.

Bazoer liet zich in de eerste helft van AZ - PSV gaan met een gebaar richting Verhulst. De verdediger van de Alkmaarders wilde een bal terugspelen, maar de doelman aarzelde met zich aanbieden voor die bal. Bazoer schoot de bal daarna over de zijlijn en liet zich in woord uit tegen zijn keeper. Ook maakte hij een wegwerpgebaar naar Verhulst.

"En waarom?" voegt Van der Gijp toe. "Hij kan er toch zelf ook nog alles mee doen?" Presentator Wilfred Genee stelt vervolgens dat de doelman van AZ, Verhulst, sowieso al geen gelukkig optreden kende. "Die bal van Dest had hij ook moeten hebben", vult Van der Gijp aan. Derksen is het met zijn tafelgenoot eens. "AZ heeft twee wisselkeepers die niet goed genoeg zijn, en ik vind die Australiër ook al geen geweldige keeper."