'Ik heb veel tijd in een transfer van Van Bommel gestopt, maar het is niet gelukt'

'Ik heb veel tijd in een transfer van Van Bommel gestopt, maar het is niet gelukt'

19-12-2023 10:42 Laatste update: 10:43
22

Arnold Bruggink heeft teruggeblikt op de gesprekken die hij heeft gevoerd met Ruben van Bommel. De technisch directeur van FC Twente wilde Van Bommel graag naar Enschede halen, maar de aanvaller koos uiteindelijk voor AZ.

Nadat Van Bommel vorig seizoen indruk maakte bij MVV Maastricht, hadden verschillende Eredivisie-clubs hem op de radar. FC Twente leek een goede kanshebber op de handtekening van de buitenspeler, maar uiteindelijk koos hij voor AZ. Bij Goedemorgen Eredivisie kreeg Bruggink de vraag of hij dacht dat de komst van Van Bommel wel los liep. "Nee, zeker niet", antwoordt de td van Twente. "Ik dacht niet: dit loopt wel los. Ook omdat je wel wist wie de concurrenten waren."

"Maar ik heb er wel veel tijd ingestoken. Ik ken Mark (van Bommel, red.) natuurlijk goed", gaat Bruggink verder, die zegt dat hij twee keer bij Van Bommel thuis is geweest. "Wat ik geloof bij Ruben: hij heeft iets stoïcijns, hij is origineel in de manier van spelen. Ik ken zowel vader als moeder, en ook opa nog. Er zit iets creatiefs in en hij kan doelpunten maken, wat speciaal is."

Dat was ook de reden dat Twente hoopte op zijn handtekening. "Maar ja, dat is niet gelukt. Ik heb hem een bericht gestuurd op het moment dat hij tekende bij AZ, heel veel succes gewenst en hoop dat hij een mooie carrière gaat krijgen."