Atlético morst, Memphis voor rust gewisseld, maar fraaie primeur Griezmann

19-12-2023 23:33
6

Antoine Griezmann heeft zaterdag geschiedenis geschreven bij Atlético Madrid. De 32-jarige aanvaller kroonde zich tot topscorer aller tijden van Los Rojiblancos, die met tien man nog wel een riante voorsprong verspeelden in het La Liga-duel met Getafe: 3-3.

Griezmann vormde bij de thuisploeg een aanvalsduo met Memphis Depay. De Nederlander kreeg na 27 minuten een goede kans, maar David Soria bracht redding. Het zou zo'n beetje zijn laatste wapenfeit zijn, want na een rode kaart voor Stefan Savic reageerde Diego Simeone razendsnel door Memphis te wisselen door Cesar Azpilicueta. Met tien man kwam Atlético kort voor rust toch op voorsprong via Griezmann, die toesloeg uit een voorzet van Rodrigo Riquelme.

In de tweede helft incasseerde de thuisploeg al snel de gelijkmaker. Borja Maryoral kopte een rebound knap over doelman Jan Oblak. Het tiental van Atlético liet zich echter niet uit het veld slaan. De ingevallen Alvaro Morata kopte de 2-1 binnen en vervolgens benutte Griezmann een strafschop: 3-1. Dat was voor de Franse aanvaller zijn 173ste doelpunt namens Atlético, waardoor hij de legendarische Luis Aragonés evenaart als clubtopscorer aller tijden.

Toch zal Griezmann gemengde gevoelens overhouden aan het duel. In de slotminuten profiteerde Getafe toch nog van het numerieke overwicht. Óscar Rodríguez en Mayoral (penalty) bezorgden de bezoekers alsnog een punt.