Tadic: Ajax heeft hem misbruikt en als een baksteen laten vallen

Tadic: "Ajax heeft hem misbruikt en als een baksteen laten vallen"

20-12-2023 06:30
63

Dusan Tadic vindt dat John Heitinga onrechtvaardig is behandeld door de clubleiding van Ajax. De Servische aanvaller vertelt dat hij zeer te spreken was over het clubicoon, die het stokje eind januari overnam van Alfred Schreuder, maar na een halfjaar aan de kant werd gezet.

"Dat was gewoon niet correct. Ajax heeft hem misbruikt en als een baksteen laten vallen. Toen eind januari Alfred Schreuder weg moest, moest John Heitinga de club redden. Maar een paar maanden later mocht hij niet eens meer assistent zijn bij de club…", oordeelt Tadic hard in een interview met Voetbal International.

De 35-jarige aanvaller vindt dat niet terecht. "John gaf alles voor Ajax. Ajax is alles voor hem, zijn leven. Ik heb hem ervaren als een geweldige trainer en heel prettig persoon, met moed en een goede persoonlijkheid. Hij lapte ons op, bracht een bepaald bewustzijn terug en is een echte Ajax-man."

Volgens Tadic probeerde Heitinga een bepaalde mentaliteit terug te brengen. "Hij wist wat er nodig was, wat Ajax betekende. Hij probeerde die mentaliteit ook over te brengen en het scheelde niet veel of we hadden met hem het seizoen alsnog gered. Denk maar aan die wedstrijd tegen Feyenoord, met die kans van Kudus en vervolgens de tegengoal", doelt hij op 2-3 nederlaag in de Johan Cruijff Arena.

"Verlies in plaats van winst. We weten nooit hoe het anders was verlopen. Maar ik denk dat John het maximale eruit heeft gehaald. In plaats van waardering en hulp, werd hij op straat gezet. Dat vond ik heel kwalijk", besluit Tadic. Heitinga ging na zijn vertrek bij Ajax aan de slag als assistent van David Moyes bij West Ham.